Inloggen

Veiligheid

Waaks

Hondenbezitters als extra ogen voor de politie.

Nieuwsbrief maart 2017

Dit project richt zich vooral op de grote groep hondenbezitters in de wijk Toolenburg. De geregistreerde hondenbezitters hebben als het goed is reeds een brief van de gemeente ontvangen.

Op 1 juli 2014 is het proefproject WAAKS! officieel van start gegaan. Het komende half jaar zullen we met elkaar ervaren wat het project in Toolenburg zal opleveren.

Hier kunt u de eerste Nieuwsbrief WAAKS! en de folder "wat is verdacht gedrag?" lezen. Het is onze bedoeling u iedere maand met een Nieuwsbrief op de hoogte te stellen van de vorderingen en resultaten van het project. 

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u deze sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. In de Nieuwsbrief zullen we hier dan aandacht besteden.
Mede namens de politie wenst de wijkraad u veel succes en plezier.

 

Download hier de brief van gemeente en politie. 

waaks

 

WhatsApp

In Toolenburg zijn inmiddels zo'n 20 WhatApp buurtpreventie groepen actief.

Logo-ALARM-WAPB-totaal-transparant-klein

 

Vraag. Bij welke WhatsApp groep kan ik mij aanmelden?

Antw.  Zie hiervoor de website http://wabp.nl/
 

Vraag. In mijn buurt is geen groep actief. Wat kan ik doen?

Antw.  Op de website http://wabp.nl/ wordt haarfijn uitgelegd hoe u zelf een buurtpreventie groep kunt beginnnen. 

 

Vraag. Kost dat veel tijd?

Antw.  Nee. In het begin moet u er even wat tijd in steken, daarna is het routine.
 

Vraag. Kunnen jullie mij daarbij helpen?

Antw.  Ja hoor. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
 

Inbraakpreventie

Verslag Flyeractie Toolenburg

Op vrijdag 9 januari hield de Politie in Toolenburg een flyeractie om de noodzaak van een veilige woning onder de aandacht te brengen.

Lees meer op de volgende websites over deze actie.

http://www.rtvnh.nl/nieuws/157571/Studenten+adviseren+Hoofddorpers+huizen+beter+te+beveiligen# 

 http://www.politie.nl/nieuws/2015/januari/9/04-flyeractie-woninginbraken.html

 

De flyer hieronder kunt u bekijken door er op te klikken. 

deurhanger mini

 

In de komende winterperiode gaat de politie Haarlemmermeer meer surveilleren om woninginbraken en overvallen te voorkomen. Deze misdrijven komen tussen oktober en april de helft vaker voor dan in de zomerperiode, vandaar dit 'Donkere Dagen Offensief'.

 

laat inbreker in de kou

 

Omdat de politie niet overal tegelijk kan zijn wordt ook de hulp van bewoners ingeroepen. Hun wordt gevraagd extra goed op te letten in hun wijk en bij verdachte situaties en/of personen het alarmnummer 1-1-2 te bellen. Op het moment dat de politie gedetailleerde informatie krijgt over situaties die ‘niet-pluis’ lijken, vergroot dit de kans dat verdachte personen gecontroleerd kunnen worden of criminelen zelfs op heterdaad kunnen worden aangehouden. Verder houdt de politie gesprekken met geregistreerde veelplegers.

'De politie kan het niet alleen', zegt korpschef Gerard Bouman van de nationale politie. 'Daarom werken wij steeds actiever samen met onder meer burgers en bedrijfsleven en stimuleren wij initiatieven zoals Burgernet.'

1-1-2 red je levens mee

1-1-2 vang je inbrekers mee

 

12 tips om inbraak in uw woning te voorkomen

 • Zorg dat uw hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Voor een advies op maat kunt u terecht bij de PKVW-bedrijven.
 • Beveilig alle ramen en deuren op de begane grond. Denk ook aan hoger gelegen verdiepingen die makkelijk te beklimmen zijn of met behulp van een ladder eenvoudig te bereiken zijn, zoals ramen en deuren aan de balkons, dakterrassen en platte daken.
 • Doe de voor- en achterdeur altijd op het nachtslot. De deur dicht trekken is niet genoeg; draai de sleutel minimaal één keer om. Dat voorkomt flipperen: het openen vaneen slot met een stukje plastic, zoals een bankpasje.
 • Laat de sleutel niet in het slot aan de binnenkant van de deur zitten.
 • Zorg voor zicht en licht bij uw huis. Snoei of verwijder struiken waar een inbreker zich achter kan verschuilen en plaats schemergeschakelde buitenlampen bij deuren.
 • Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
 • Uw sleutels buiten verstoppen is niet handig. Deurmat en bloempot zijn geen ‘geheime’ plaatsen.
 • Leg uw autosleutels en uw laptop thuis niet voor het grijpen. Veel inbrekers zijn daar naar op zoek.
 • Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).
 • Berg waardevolle papieren en sieraden goed op in een kluisje of huur bijvoorbeeld een bankkluisje.
 • Op uw mobiele apparaten kunt u track & trace software installeren zodat u op afstand uw apparaten kunt lokaliseren.
 • Breng als u op vakantie gaat uw buren op de hoogte, zij kunnen een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning er ‘bewoond’ uitziet (geen post achter de voordeur, af en toe gordijnen openen en sluiten, met een lichtschakelaar het licht aan laten gaan).

Laat van je horen met Burgernet. De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. In uw eigen buurt kunt u zelf ook al veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Nu is er Burgernet waardoor de gemeente en politie nog beter met u samen kan werken.

Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding, een Burgernetactie op. Deelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS. Als deelnemer van Burgernet kunt u dan helpen bij het zoeken van bijvoorbeeld een vermist kind. Maar ook bij het oplossen van een misdrijf. Het is belangrijk dat heel veel mensen aan Burgernet gaan deelnemen. Door uw ogen en oren te gebruiken kunt u direct helpen om uw leefomgeving veiliger te maken. Dat kan eenvoudig vanuit huis, op straat of vanaf uw werkplek.

De wijkagenten zouden graag zien dat het aantal deelnemers in de wijken Toolenburg en Bornholm omhoog gaat. U kunt zich aanmelden via de volgende site bij Burgernet.

www.burgernetkennemerland.nl

Veiligheid

Als wijkraad hebben we ook het onderwerp veiligheid in de wijk in de portefeuille. Iedereen zal begrijpen dat het begrip veiligheid zich niet makkelijk laat beschrijven want zoals we allemaal weten heeft dit ook alles met individuele gevoelens van bewoners te maken.

Op dit moment hebben we in onze wijk al twee zeer actieve wijkagenten aan het werk en zien we met grote regelmaat de boswachters nabij de Toolenburgerplas hun "rondjes" maken. Toch zullen wij als wijkraad duidelijk moeten zijn wat er nu wel en niet onder het onderwerp Veiligheid gaat vallen.

Zo zal, naar onze mening, de hondenpoep-problematiek of een ruzie tussen enkele wijkbewoners hieronder niet gaan vallen. In dergelijke gevallen zullen we hooguit doorverwijzen.

Onder Veiligheid valt naar onze mening dat u allen 's avonds zonder problemen uw hond moet kunnen uitlaten, u altijd zonder problemen de fietstunnels moet kunnen gebruiken of gewoon de hele dag door rond de plas moet kunnen wandelen. Speciale aandacht heeft de wijkraad natuurlijk voor de jeugdproblematiek.

Indien er zich onveilige verkeerssituaties voordoen dan zullen wij dit als wijkraad plaatsen onder het onderwerp "Verkeer en vervoer".


Wat valt eronder?

Wat valt er dan wel onder het taakveld Veiligheid? Naar onze mening zijn dit alle items waarbij de wijkbewoners, onder alle omstandigheden, zich veilig moeten voelen op alle plaatsen binnen onze wijk. Te denken valt dan bv. aan de voetgangerstunnels nabij de Van Heuven Goedhartlaan, verder moet iedereen zich  gedurende het hele jaar zich vrij kunnen bewegen rondom de Toolenburgerplas,   alle bewoners moeten 's avonds veilig hun hond kunnen uitlaten en bewoners/wandelaars moeten niet voortdurend gehinderd worden door bv. brommerrijders op de voetpaden. Zo zijn er nog vele voorbeelden te benoemen maar dit verstaan wij onder veiligheid.  Wij beseffen dat wijkbewoners het direct voelen  indien er door een "incident" inbreuk op je veiligheidsgevoel wordt gemaakt. 

Wijkagenten

Toolenburg kent twee zeer actieve wijkagenten. 

Ingrid Tensen en Marco Burgman staan, net als de leden van de wijkraad, klaar om samen met u het leefklimaat in Toolenburg te verbeteren.

Schroomt u niet hen aan te spreken als u ze een "rondje" in de wijk ziet maken.

Hun werkgebied is: Toolenburg, Tudorpark, Nassaupark & Toolenburgerplas tevens wijkagent van Graan voor Visch-Zuid en industriepark De President.

Zij zijn telefonisch te bereiken via het nummer 0900-8844. 

ingridtensen  
Volg wijkagente Ingrid Tensen op Twitter   @POL_Tensen

marcoburgman 

Ook Marco Burman is actief op Twitter https://twitter.com/POL_MBurgman

 

Jaarcijfers

De wijkagenten hebben de jaarcijfers 2016 over Toolenburg gepresenteerd.

Screen Shot 2017-01-12 at 20.45.20

Bekijk hier de presentatie

Let op! groot bestand van 4 mb.

 

ideeen-icon

Ideeën & suggesties?

Lees meer...

Vacature-icon

Vacatures

Lees meer...

Recente foto's