Football & Culture festival Haarlemmermeer bij VV Uno
Bij VV UNo vindt zaterdag 25 juni voor de derde maal het Football & Culture festival Haarlemmermeer plaats. Een evenement waarbij verschillende culturen elkaar ontmoeten en niet alleen voetbal maar ook voedsel, dans, muziek, klederdracht en ambachten centraal staan. In 2019 werd het evenement bezocht door ruim 500 bezoekers.
De organisatie is in handen van Zahava Eliasi, voormalig nationaal kampioen marathon en sportinstructeur bij Defensie. Tegenwoordig is ze actief in verschillende takken van sport, zoals conditietraining, hardlopen, voetbalscheidsrechter, voetbaltrainer, zwemmen, Nordic Walking. Zahava houdt er van om mensen met elkaar te verbinden en verschillende culturen en jong en wat ouder, met elkaar in contact te brengen.
Er nemen zaterdag zestien teams uit diverse landen deel aan het toernooi, de eerste wedstrijden starten al om 10.00 uur, de officiële opening is om 12.00 uur. Er kan niet alleen genoten worden van voetbal, maar er zijn ook dansgroepen uit verschillende landen aanwezig en er is een International Food Market waar lekkernijen vanuit verschillende culturen geproefd kunnen worden. Daarnaast is er een kleine braderie waar diverse handgemaakte artikelen te bewonderen en te koop zijn.
Het festival is niet commercieel van opzet en met name bedoeld om uitwisselingen tussen verschillende culturen te bevorderen. Zahava: “Dit keer speelt ook een jeugdteam mee en ook de winnaar van 2019, Brazilië, is weer van de partij. Kom zaterdag kennis maken met niet alleen voetbal maar kom ook genieten van de hapjes en de handwerk-en dans culturen. Veel van de dansers dragen originele klederdrachten.”
Wisselbeker en gesigneerde bal
Ook dit jaar wordt weer gespeeld om de fel begeerde wisselbeker en daarnaast wacht het winnende team een door de Ajax selectie van handtekeningen voorziene bal. Belangstellenden zijn zaterdag welkom, de entree is gratis, het adres is VV Uno, Bennebroekerweg 600, 2135 AA Hoofddorp. Zie ook www.zevents.nl
Foto: Zahava Eliasi met wisselbeker en gesigneerde bal voor de winnaars.(Foto: PR)