Football & Culture festival onder een stralend zonnetje
Op de velden van SV Uno vond zaterdag voor vijfde keer een Football & Culture festival plaats. Een evenement dat geheel in het teken staat van voetbal, cultuur en dans uit verschillende werelddelen.

Doel van het toernooi is uitwisseling van ervaringen op sportief en cultureel gebied. Op een podium werden tussen de wedstrijden door allerlei dansen uitgevoerd. De dansers deden dit in hun eigen, vaak bijzonder kleurrijke klederdracht en op hun eigen muziek.
De organisatie was als vanouds in de vertrouwde handen van Zahava Eliasi, die eerder deze week al een sportieve en leerzame ontmoeting voor senioren organiseerde.
De opening werd verricht door wethouder Mariëtte Sedee Schuitemaker (Sport en Volksgezondheid). “Proef van elkaars cultuur, geniet van de hapjes en moedig de spelers aan”, aldus mevrouw Sedee die na haar openingsspeech het lintje doorknipte en het evenement voor geopend mocht verklaren.
Winnaar van de sportieve happening en daarmee ook van de wisseltrofee werd voor de tweede keer op rij Paraguay. De troostprijs ging naar het team van Eswatini.

Foto’s: Het winnende team van Paraguay en de opening van het festival door wethouder Sedee. Fotos: PR