Hockeydag voor basisschool leerlingen bij MHC De Reigers
MHC De Reigers opent zaterdag 21 oktober de deuren weer voor alle basisschoolleerlingen en hun ouders. Met de organisatie van de jaarlijkse Scholen Hockeydag laat de Hoofddorpse hockeyclub alle kinderen (met en zonder hockey-ervaring) op een gezellige en speelse manier kennismaken met deze populaire gezinssport.

Voor elke groepslaag is tussen 10.00 en 16.00 uur een apart programma samengesteld zodat alle kinderen op hun eigen niveau kunnen ondervinden wat deze sport zo leuk maakt.
Voor groepen 1 en 2 is een ochtendprogramma met spel en fun in elkaar gezet. De allerjongsten leren de basisbeginselen van het hockey door middel van verschillende materialen als knotsen, hoepels en zachte ballen. Hier staat voornamelijk het plezier en bewegen voorop. De groepen 3 en 4 krijgen spelenderwijs de eerste vaardigheden van het hockeyspel aangeleerd met een spelvorm van 3 tegen 3. Voor de groepen 5,6 en 7,8 is een apart spelprogramma in de middag voorbereid, waarbij balvaardigheid en spelinzicht ook al ter sprake komen.
Op deze manier heeft de hockeyclub een gevarieerd programma opgesteld met genoeg tijd voor overige activiteiten als stormbanen en spetterende keepersdemonstraties. Naast de kinderen zijn de ouders en broertjes en zusjes ook van harte welkom.
Aan alle basisscholen is een uitnodiging verstuurd die via de gymdocent is verspreid onder de ouders.
Aramik Garabidian (secretaris bestuur MHC De Reigers): “Onze prachtige club, opgericht in 1964, heeft inmiddels een vaste waarde aangenomen in de gemeente Haarlemmermeer. Deze Scholen Hockeydag geeft ons de mogelijkheid om iedereen kennis te laten maken met het hockeyspel maar ook de fijne sfeer, sportiviteit en veilige speelomgeving.”
Voor meer informatie: www.mhcdereigers.nl