Hoofddorpse courant meldt: Raad ziet liever geen Toolenburgerweg
De gemeenteraad ziet liever geen weg aangelegd worden bij de Toolenburgerplas, en ook geen nieuwe busbaan door Graan voor Visch. Dat bleek donderdagavond tijdens de stemmingen over het nieuwe verkeersstructuurplan. De gemeenteraad stemde unaniem voor een amendement van CDA, HAP, VVD, D66, Gezond Haarlemmermeer, EEN Haarlemmermeer en Christenunie/SGP.

De PvdA en Groenlinks hadden ook twee amendementen ingediend met het voorstel om de Toolenburgerweg en de busbaan uit de plannen te schrappen, maar de voorstellen kregen maar 13 raadsleden mee, onvoldoende voor een meerderheid.
Peter Boerman (Groenlinks) gaf aan eigenlijk een beetje teleurgesteld te zijn dat de aanpassing van het CDA het haalde in plaats van dat van zijn partij. “Dit is eigenlijk een beetje slappe hap, maar iets is beter dan niets,’’ zei hij tijdens zijn bijdrage. Hij kreeg bijval van Roelof van Laar. “De PvdA had liever een duidelijker ‘nee’ gehad. Dit amendement heeft een ‘nee, tenzij,’’ vatte hij samen.

Erik van der Peet (CDA) bedankte de fractie van de PvdA wel voor een voorstel om het aangenomen amendement aan te scherpen, waardoor de kans toch groter is geworden dat de Toolenburgerweg en de buslijn door Graan voor Visch er waarschijnlijk niet zullen gaan komen. Het nieuwe verkeersstructuurplan voor Hoofddorp werd ook door de gemeenteraad aangenomen.
Door Joost Verhagen, redactie Hoofddorpse Courant