Jongerencentrum Flex C officieel geopend
Het heeft eventjes geduurd maar na een aantal maanden hard werken en klussen is jongerencentrum Flex C in Hoofddorp Toolenburg sinds april 2022 eindelijk klaar met verbouwen. Maar ook voor de officiële opening maakten jongeren al gebruik van het centrum.
Jongerencentrum Flex C is voor jongeren een plek in Toolenburg om te chillen of nieuwe skills te leren. Muziek maken in de studio, taart bakken in de keuken of gamen met je vrienden in de chill hoek, dat kan allemaal bij Flex C! Wie een leuk idee heeft, geeft dat door aan de leiding, dan kijken zij samen naar de mogelijkheden. Bij Flex C zeggen ze volgens de beheerder graag, ‘niets is te gek!’ Daarnaast biedt Flex C jong professionals kosteloos een werkplek zodat ze ergens kunnen zitten om te werken.
Leiding en gebruikers zijn blij met het resultaat en alle vernieuwde en verbouwde ruimtes. Tijdens de openingsweek waren er verschillende workshops in het jongerencentrum waarbij de nieuwe ruimtes gelijk gebruikt konden worden. Zo waren er dj- en beats workshops om de nieuwe opnamestudio te testen en waren er kookworkshops in de nieuwe keuken. Het was gelijk duidelijk dat er behoefte was aan deze ruimtes want alle workshops waren vol en druk bezocht.
Ook beheerder Mouhsen Choudhry is blij met de mogelijkheden die het centrum jongeren biedt. Sinds mei is hij de sociaal beheerder van het jongerencentrum Flex C. Naast Mouhsen komt Dashaeno als assistent beheerder de studiotijd begeleiden. Omdat de verbouwing niet zonder hulp gerealiseerd had kunnen worden, is men blij met diverse fondsen die subsidie verleenden, zoals Het Oranjefonds, Buurtfonds, Zorg en Zekerheid en het Rabobank Coöperatiefonds. Daarnaast hebben vrijwilligers een groot deel van het werk zelf opgepakt. Elke week werd er wel een deel geverfd, gezaagd, opgehangen of opgeruimd. Zonder de inzet van deze jongeren (en zo nu en dan zelfs hun ouders) was het niet gelukt om het jongerencentrum op te knappen.
Wie het eindresultaat wil zien, kan altijd even binnenlopen, of rollen want Flex C is ook rolstoeltoegankelijk! De openingstijden staan op instagram @jc.flexc.
Het adres is Schuilenburg 1, 2135 GJ Hoofddorp, 023-5631749, flexc@maatvast.nl