Landelijk vuurwerkverbod
Tijdens de jaarwisseling luiden we samen het nieuwe jaar in maar dit keer gaat dat wat anders dan anders. Zo is er deze keer een landelijk vuurwerkverbod.
Tijdens de jaarwisseling van 2021 naar 2022 is er een landelijk vuurwerkverbod. Dat betekent dat er geen consumentenvuurwerk mag worden afgestoken of verkocht, denk aan batterijen, flitstabletten en fonteinen. Een lijst met verboden vuurwerk staat op de website van de Rijksoverheid.
Fop- en zogenaamd schertsvuurwerk mag wel afgestoken worden tijdens Oud en Nieuw, denk aan sterretjes, knalerwten en confettibommen. Carbidschieten is niet toegestaan. Wie toch verboden vuurwerk afsteekt loopt het risico op een boete.
Vuurwerkoverlast melden
Wordt er vuurwerk afgestoken in de buurt dan kan men dat online melden of bellen met 0900 1852. Bij ernstige overlast de politie bellen via 0900 8844.
Wie illegale opslag van vuurwerk wil melden of handel in vuurwerk wil doorgeven, kan ook bellen naar de politie via 0900 8844 of melden via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.
Extra handhaving
De gemeente zet de laatste dagen van het jaar meer handhavers in. Zij letten extra op om overlast door vuurwerk te voorkomen.