Retro Bike Fair 2019 voor liefhebbers van vroeger tijden

Op 10 maart wordt in het Nederlands Transportmuseum de Retro Bike Fair georganiseerd.

‘STEEL = REAL’, dat hoor je vaak van fietsliefhebbers van stalen frames. Haal op 10 maart dan ook je hart op bij de Retro Bike Fair.

Als groot liefhebber van stalen klassiekers en alles wat met de eerste Campagnolo-groepen te maken heeft, kwam Wilco van der Hoorn met dit idee. Wilco is overigens geen onbekende, want hij is eigenaar van Balk Rijwielen in Nieuw-Vennep. En hij steekt zijn liefde voor staal en voor de historie van de wielersport niet onder stoelen of banken.

Balk Rijwielen is trouwens nog steeds een begrip. Want wie wel eens op de prachtige houten wielerbaan in Amsterdam Sloten is geweest, zal de eerste stalen en later aluminium baanfietsen van de framebouwers uit Nieuw-Vennep meteen herkennen.

‘Inmiddels is de Retro Bike Fair wel een beetje uit de hand gelopen’, zegt Wilco. Met 30 standhouders, liefhebbers en kenners op de vloer moet het een prachtige dag gaan worden. Je kunt je hart ophalen aan prachtige stalen Presto frames van Jan LeGrand, de eerste stalen RIH baanfietsen en originele Retro gereedschapskisten van Campagnolo.

Ook voor de MTB-liefhebbers is er moois te vinden. Want Jeroen van het Mountainbike Museum in Arnhem komt met een gave collectie museumstukken opdraven.

Een kaartje geeft je toegang tot de beurs én tot het Transport Museum. Normaal gesproken is de toegangsprijs €7,50, maar alleen op 10 maart zal je voor beurs én museum een gereduceerd tarief betalen.

Website museum