Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer

(Een stukje overgenomen van de website)

De tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ is te zien in Historisch Museum. Aanleiding van de tentoonstelling is het ‘buitenmuseum’ dat in mei 2018 in Haarlemmermeer gerealiseerd wordt. Dan worden vijftien bijzondere markeringen, ontworpen door René Knip, op zichtbare en onzichtbare erfgoedlocaties in de polder geplaatst. Zo kunnen bewoners en bezoekers wandelend en fietsend kennismaken met de geschiedenis van Haarlemmermeer. De tentoonstelling in Historisch Museum, te zien tot 16 januari 2019, fungeert als ‘reisbureau’ voor dit buitenmuseum. Kom langs en boek uw reis door de geschiedenis van Haarlemmermeer.

Schakels aan de Ketting
In 2017 reageerden 75 bewoners op de oproep van Haarlemmermeermuseum De Cruquius om hun favoriete erfgoedplek uit de polder in te sturen onder de naam ‘Schakels aan de Ketting’. Ingezonden werd bijvoorbeeld de plek waar de eerste spade de grond inging voor het graven van de Ringvaart en het verdwenen dorp Nieuwerkerk. Oud burgemeester Weterings nomineerde de Oude Secretarie waar het gezag haar eerste huis kreeg. Deze en nog meer plekken zijn te zien in de tentoonstelling met beeld, film, tekst en objecten.
Schakels aan de Ketting schakelt verhalen, plekken van betekenis, zichtbaar of onzichtbaar en bewoners aan elkaar tot een erfgoedroute door de polder. Bekijk alle inzendingen op www.schakelsaandeketting.nl.

Praktische informatie
U vindt Historisch Museum aan de Bosweg 17 in Hoofddorp. Vanaf 1 april is het museum open van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur. Kijk op hier voor de openingstijden, entree (museumkaart is geldig) en route. Let op: door bouwwerkzaamheden rond Hotel Courtyard Amsterdam Airport is de route en parkeersituatie gewijzigd. Gratis parkeren kan naast Claus Eventcenter. Naast de ingang van het museum zijn enkele minder validen parkeerplekken beschikbaar. Bij vragen over de route, of beschikbaarheid van deze plaatsen, bel met het museum: 023 56 204 37

lees meer…