Zaterdagochtend 19 maart, Opschoondag in Toolenburg
Nederland zwerfafvalvrij, dat doen we samen. Daarom wordt ook in Toolenburg op 19 maart actief deelgenomen aan de landelijke opschoondag. Grijpers en afvalzakken liggen klaar, net als de koffie met wat lekkers na afloop.
Dus nu is het de beurt aan vrijwilligers om een handje te komen helpen. Opgeven is niet nodig, je spontaan aansluiten bij een van de opruimploegen kan op twee momenten. De eerste groep onder leiding van mensen van het Centrum voor Duurzaamheid, verzamelt vanaf 09.45 uur bij restaurant Lieveling en loopt tot ongeveer 11.00 uur en gaat dan aan de koffie of thee bij de kraam van de Wijkraad Toolenburg aan de Rondenburglaan. De tweede groep, onder leiding van BOOM! EXPERIENCE, start, net als vorig jaar rond 11.00 uur bij De Zilveren Bal. Zij nemen de andere kant van het meer en de woonwijk voor hun rekening. Hou je van een schone wijk en heb je genoeg van rondslingerende mondkapjes en andere troep op de grond, kom dan ook zaterdag 19 maart gezellig een handje helpen! Met je buurman, je kinderen of gewoon alleen.
De Landelijke Opschoondag draait immers om méér dan opschonen alleen. Het gaat ook over samenwerken én saamhorigheid! Lekker bewegen met als afsluiting, rond 14.00 uur, een kopje koffie met overheerlijk banaanbrood van @rebelkitchen100 uit Haarlem.
Deze actie is een samenwerking van Van Gend & Loos, Wijkraad Toolenburg, BOOM! EXPERIENCE en @nmcx_nl