Denk mee over verkeer in uw omgeving

Haarlemmermeer is goed bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. Bezoekers gebruiken graag de winkelcentra omdat parkeren hier betaalbaar en makkelijk is. Omdat het belangrijk is dat Haarlemmermeer goed bereikbaar blijft, vraagt de gemeente inwoners en ondernemers om mee te denken.

We komen allemaal weleens verkeerssituaties tegen die onoverzichtelijk zijn of veel te druk, bijvoorbeeld een onveilige oversteek of kruispunt, een te smal fietspad of een overvolle parkeerplaats. De gemeente inventariseert die knelpunten. Die zijn onder meer opgehaald tijdens drie bijeenkomsten met bewoners en ondernemers in maart. Er is al een lijst met knelpunten bij de gemeente bekend en inwoners en ondernemers kunnen die ongetwijfeld nog verder aanvullen. Dat kan via onderstaande link naar formulier.

Tussen mei en oktober bekijkt de gemeente alle knelpunten en bepaalt dan welke worden aangepakt en wanneer dat gebeurt. Bij dat besluit speelt mee of de doorstroming en de verkeersveiligheid verbeteren door de verkeerssituatie te wijzigen en of de werkzaamheden gecombineerd kunnen worden met andere werkzaamheden. Download hier de knelpunten lijst, en download hier de legenda.

U kunt uw verkeersknelpunten tot dinsdag 22 mei 2018 via dit formulier doorgeven. Wilt u op de hoogte blijven van de aanpak van de verkeersknelpunten? Meld u aan voor de nieuwsbrief Verkeer en vervoer.

  • 72 Hoofddorp Krappe vormgeving fietspad Calatravrabrug Maria Tesselschadelaan (wordt uitgevoerd)
  • 75 Hoofddorp Tegels op fietspad Bennebroekerweg thv Toolenburgerplas
  • 122 Parkeerdruk Ridderburgpark
  • 132 Bereikbaarheid halte Toolenburg Zuid vanuit Tudor Park voor voetgangers
  • 133 Te veel en te hoge drempels IJweg tussen Leenderbos en Bennebroekerweg (wordt uitgevoerd)
  • 275 Hoofddorp Parkeren Caro van eycksingel. Parkeeroverlast bij appartementencomplex de Eyck door parkeren bewoners Tudorpark
  • 282 Hoofddorp Catherina van Aragonlaan. Te weinig parkeergelegenheid

Artikel op website van de gemeente.