De gemeentelijke organisatie zou eind dit jaar verhuizen. Het raadhuis wordt gesloopt om vervolgens een nieuw gemeentehuis te bouwen. Hiervoor worden twee tijdelijke locaties aangepast en ingericht: Beukenhorst en de Polderlanden (in winkelcentrum de Vier Meren). Door de aanscherping van de coronamaatregelen zijn er nu ook weer strengere richtlijnen van Bouwend Nederland. Dit betekent dat er veilig afstand moet worden gehouden en er minder mensen tegelijk aan het werk mogen. Het gevolg hiervan is dat de uitvoering van het werk langer duurt. Daarom kunnen de tijdelijke locaties van de gemeente niet op de geplande datum worden opgeleverd.
Oorspronkelijk was het plan dat de verhuizing van de gemeentelijke organisatie op 20 december zou zijn. Afspraken na 20 december 2021 die gepland zijn op de nieuwe locaties, worden voorlopig nog in het raadhuis afgehandeld.
De nieuwe verhuisdatum is op dit moment nog niet bekend. Dit heeft te maken met nieuwe afspraken die worden gemaakt met installateurs, verhuisbedrijven en leveranciers.
Raadhuis langer in gebruik
De vertraging van de verhuizing naar de tijdelijke huisvesting betekent dat het raadhuis langer in gebruik blijft. Wie een afspraak heeft gemaakt in Hoofddorp voor bijvoorbeeld een reisdocument of rijbewijs moet voorlopig nog in het raadhuis zijn. De gesprekken van sociale dienstverlening en leerplicht zijn de komende maanden ook nog in het raadhuis. Zodra bekend is wanneer de verhuizing plaatsvindt, wordt dit vermeld op de website van de gemeente. De gemeente zal alles in het werk stellen om via verschillende communicatiekanalen de inwoners te informeren.
Het huidige raadhuis blijft nog wat langer in gebruik. Foto: Kees van der Veer.