Voetbaldoeltjes Carolineburg
Aan de Carolineburg bevindt zich een speelplaats, waar naast speeltoestellen ook twee voetbaldoelen staan. De voetbaldoelen stonden altijd op natuurgras. In 2022 gaven omwonenden van de speelplek meerdere malen aan dat het natuurgras vol gaten zat, waardoor er niet meer fijn op gespeeld kon worden.

Na meldingen is de gemeente op de speelplek gaan kijken. Vanwege de staat van het gras werd besloten om het natuurgras te vervangen door kunstgras. Nu blijkt dat niet alle bewoners goed geïnformeerd zijn over deze aanpassing en ook niet alle bewoners zijn blij met de nieuwe ondergrond. In de praktijk blijkt dat de speelplek nu gebruikt wordt door de wat oudere jeugd en minder door de doelgroep: kinderen van nul tot twaalf jaar. Het is bedoeling dat de wat grotere kinderen voetballen op het grote voetbalveld aan de Schuilenburg. Dit veld ligt op ongeveer vijf minuten loopafstand van de speelplek aan de Carolineburg.
De gemeente dacht de oplossing gevonden te hebben in het verwijderen van een van de doelen waardoor het voor de wat grotere kinderen minder aantrekkelijk wordt om er wedstrijdjes te spelen, maar ook daar is niet iedereen het mee eens. Daarom blijven beide doelen voorlopig staan. Zodra bewoners en beleidsmedewerkers speelplekken en de gebiedsmanager weer terug zijn van vakantie, volgt medio september een bijeenkomst met omwonenden om te kijken of er een oplossing is die voor alle partijen gaat werken. Even pas op de plaats dus.
Omwonenden zijn hier inmiddels over geïnformeerd.