Start campagne om besmettingen thuis terug te dringen

Inwoners van Haarlemmermeer ontvingen via de huis-aan-huisbladen een opvallende poster die zij op hun raam kunnen plakken. Dit is een campagne van GGD Kennemerland in samenwerking met de gemeente om het aantal thuisbesmettingen terug te dringen. Ook in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Uitgeest en Beverwijk start de campagne deze week.

De campagne is bedoeld om op een vriendelijke manier bewustwording te creëren. Ruim de helft van alle corona-besmettingen gebeurt thuis. Handen wassen en afstand houden werken erg goed om thuisbesmettingen te voorkomen. Gelukkig willen de meeste mensen zich graag aan de regels houden om coronabesmettingen te voorkomen. Maar dat is soms best lastig.

Met deze campagne wil GGD Kennemerland bereiken dat inwoners uit de regio Kennemerland ook binnenshuis afstand van elkaar houden. Op deze manier kan het grote aantal thuisbesmettingen in de regio teruggedrongen worden. Inwoners die de poster voor hun raam plakken, herinneren zichzelf en gasten aan het belang van de maatregelen.