Werkzaamheden kruispunt Altenburg met Assumburg/Sonderholm
Binnenkort gaat aannemer KWS het kruispunt Altenburg met Assumburg/Sonderholm verkeersveiliger maken. De werkzaamheden duren van 3 juni tot en met 12 juli.

De aannemer richt het kruispunt anders in. Hierdoor worden de fietsoversteken korter en het kruispunt overzichtelijker en verkeersveiliger. De aannemer vervangt gelijk het asfalt op het kruispunt. De planning is als volgt:
-Van 3 juni tot en met 5 juni – fase 1; Tijdelijke weg (doorsteek) maken in de berm tussen Assumburg en rotonde Frankenburgsingel voor Connexxion.
-Van 5 juni tot en met 28 juni – fase 2: Opnieuw inrichten kruispunt Sonderholm aan de kant van Motorhuis/benzinestation.
-Van 1 juli tot en met 10 juli – fase 3: Opnieuw inrichten kruispunt aan de kant van Assumburg.
-Van 10 juli tot en met 12 juli – fase 4: Afronden werkzaamheden en verwijderen tijdelijke weg (doorsteek).
De planning kan iets veranderen. Dit hangt af van het weer of andere onverwachte zaken. Veranderingen in de planning staan op www.haarlemmermeer.nl/verkeer onder ‘Altenburg’
Na het frezen en voor het asfalteren, brengt de aannemer een zwarte, plakkerige kleeflaag aan. Het is verstandig daar niet op te lopen, de kleeflaag blijft aan schoenen en de pootjes van de dieren kleven.
De rijweg is van 3 juni tot en met 12 juli afgesloten voor al het autoverkeer, de aannemer zet omleidingsborden neer. Woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, ambulance en brandweer). (Brom)fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden.
Wie vragen heft, kan bellen met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852 of een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag “Altenburg” in het onderwerp zetten.