Zondag 30 april weer een Bevrijdingswandeling
De wijkraad Toolenburg en De Lichtkring, kerk in Toolenburg (Hoofddorp) namen vorig jaar het initiatief om een bevrijdingswandeling te organiseren. De deelnemers toen werden meegenomen in de verhalen die achter de monumenten en straatnamen schuilen.

Net als vorig jaar willen de wijkraad en De Lichtkring opnieuw een bevrijdingswandeling organiseren. Op zondag 30 april om 14.00 uur begint de wandeling bij het verzetsmonument aan het Burgemeester Van Stamplein. Daar worden bloemen gelegd en stilte gehouden. Vervolgens wordt de tocht voortgezet in de Verzetsheldenwijk waar stil wordt gestaan bij een aantal verzetshelden waarnaar straatnamen zijn vernoemd.
Ook deze keer is de wandeling een aanloop naar de 4 mei herdenking en willen we ook stilstaan bij alle verschrikkingen die we dagelijks op het nieuws voorbij zien komen zoals de oorlog in de Oekraïne.
Deelnemers aan de wandeling worden ook aangemoedigd om ook zelf bloemen mee te nemen. De wandeling bestrijkt twee kilometer, duurt ongeveer drie kwartier en is toegankelijk voor mindervaliden.
De tocht eindigt rond 15.00 uur bij het beeld ‘De drie Vogels’ van Truus Menger in de wijk Pax (Hoofddorp). Daarna kunnen wandelaars een kop koffie krijgen in “De Boerderij” aan de Lutulistraat.