Zwemmen bij de Toolenburgerplas
Zomers kunnen de temperaturen flink oplopen, daardoor kan het verfrissend zijn een duik te nemen in een meer, plas of kanaal. In Haarlemmermeer zijn prima locaties te vinden voor waterrecreatie. Niets zo fijn als dichtbij huis te kunnen zwemmen, en bovendien gratis.
Op vier officiële zwemlocaties wordt de waterkwaliteit minimaal èèn keer per twee weken gecontroleerd op ziekteverwekkers en blauwalg. Het gaat om:
Recreatieplas Toolenburg: het grote strand met de ballendrijflijn aan de grote plas en de kleine speelvijver en Haarlemmermeerse Bosplas: het grote zuidstrand aan de Bosplas en de kleine spartelvijver
De kwaliteitscontrole van deze zwemgelegenheden vindt het hele zwemseizoen plaats in de periode 1 mei tot 1 oktober, en dat is niet voor niets. In de zomer kan de waterkwaliteit van dit natuurwater namelijk snel veranderen. Let daarom goed op de actuele informatie via: Zwemwater.nl, De ZwemApp via Apple en Android of De Zwemwatertelefoon 088 102 13 00 voor vragen en klachten. 
Honden
De aangewezen zwemwaterlocaties zijn verboden voor honden. Maar in de losloopgebieden bij de Toolenburgerplas en de Haarlemmermeerse Bosplas kunnen de honden ook het water in. Let ook daar goed op of er een negatief zwemadvies geldt. Dieren kunnen net zo goed als mensen ziek worden door blauwalg of botulisme.
Bron: Gemeente Haarlemermeer, Foto: PR